Onze technieken

Laser snijden en graveren

Laser machine

Ons snij-en graveer lasersysteem is een Trotec Speedy 300. Het bevat een 60W laserbron werkend op het CO2 principe. Hiermee zijn we in staat om massief hout tot 30 mm dik uit te snijden, of een persoonlijke foto perfect gedetailleerd op verschilende materialen te graveren.

Het werkgebied van dit lasersysteem is;

726 x 432 mm (breedte x diepte)

200 mm (hoogte)

Ook beschikken we over een additionele rondgraveer module. Hiermee kunnen cilindrische of gebogen objecten gegraveerd worden.

Rondgraveermodule

Laser technieken

Lasergraveren
Bij lasergraveren beweegt het mondstuk razendsnel boven het werkstuk heen en weer. Bij elke beweging brengt de laserstraal waar gewenst energie aan en brandt deze materiaal weg tot gastoestand. Dit wordt gedaan met uiterste precisie zodat er een scherpe gravure ontstaat.

 

Lasersnijden
Bij lasersnijden beweegt het mondstuk met een veel tragere snelheid over het product. Terwijl het mondstuk de vooraf gedefinieerde snijlijn volgt brandt de laserstraal dwars door het product heen.

 

Lasergraveren en snijden combinatie
Ook is het mogelijk om graveren te combineren met snijden. Dit wordt gedaan in twee afzonderlijke stappen. Eerst wordt het ontwerp gegraveerd waarna het product wordt uitgesneden.

Materialen

Met dit lasersysteem kunnen diverse materialen gegraveerd of gesneden worden. Globaal gezien kunnen de volgende materialen bewerkt worden;

 

Zeefdruk

Bij VKTD maken we ook gebruik van zeefdruk techniek. Dit is een echt ouderwets handwerk techniek. We beschikken over een zeefdruk tafel waar ontwerpen op gedrukt kunnen worden met een maximale afmeting van 100×80 cm. Uiteraard in de gewenste kleur(en) en waterafstotend als dat wenselijk is. Het is mogelijk om ontwerpen te drukken op vlak hout, glas, metaal, karton en kunststof.

Serieproductie

Voor zowel laser en zeefdruk producten is het mogelijk om serie productie aan te vragen. Mogelijk vanaf oplages boven de 50 stuks. Vraag een offerte aan of neem contact op voor meer informatie.

Maatwerk

Bij ons is alles mogelijk. Dit kan variëren van een eigen bedacht product, relatiegeschenk met opdruk, tot gepersonaliseerd cadeau. Heb je een eigen ontwerp of idee? Neem dan contact met ons op zodat we kunnen bespreken wat mogelijk is.